Farhiyo vill leda vilsna ungdomar rätt - nominerad till Årets bragd!

Till nyhetsarkivet

Adan Farah Jarna, Farhiyo Ibrahim Nur och Khadra Saad Sacid – centrumvärdar som skapar trygghet i Vivalla.
Adan Farah Jarna, Farhiyo Ibrahim Nur och Khadra Saad Sacid, centrumvärdar som skapar trygghet i Vivalla.

Farhiyo Ibrahim Nur och hennes kollegor Khadra Saad Sacid och Adan Farah Jarna arbetar som centrumvärdar i Vivalla. De kallas centrumvärdar, men skulle lika gärna kunna gå under beteckningen trygghetsvärdar, eftersom det är trygghet de skapar på Vivalla Torg och faktiskt i hela Vivalla. Och resultatet har varit fantastiskt; inte en enda incident under den gångna sommaren. Sommaren är annars en kritisk period för ordningen.

Från juni 2016 har de tre centrumvärdarna varit avlönade av kommunen, och efter ett enhälligt beslut från kommunstyrelsen fortsätter centrumvärdarna även 2017. Dessutom har en till person anställts samtidigt som centrumvärdarna utökar till ett större område i de västra stadsdelarna för att kunna hjälpa till ytterligare.

Vi kan konstatera att centrumvärdarna sparar tusentalskronor åt fastighetsägarna och kommunen. Som en bekräftelse på de insatser som Farhiyo och hennes medarbetare gör fick Farhiyo i oktober motta ett diplom och ett presentkort på 2 000 kronor från Brottsförebyggande rådet i Örebro vid en ceremoni i Rådhuset.

Dessutom är Farhiyo nu nominerad till Årets bragd, där priset delas ut till någon som bidragit till att förebygga eller förhindra brott, och agerat för att öka tryggheten. Vinnaren presenteras på Örebrogalan den 9 mars. Det är Örebro brottsförebyggande råd tillsammans med Örebroar’n som utser vinnaren.

Örebroar’n har gjort ett reportage om Farhiyo där du kan läsa mer om henne och hennes arbete.
Klicka här för att läsa online eller läs i senaste numret av Örebroar’n (vecka 8)!